dagboek 54 - Cattery Pixiebob

Ga naar de inhoud

dagboek 54

Dagboek
Dagboek 54


21 oktober.

Het is eventjes geleden dat ik nog iets geschreven heb maar ik heb het best druk gehad.
Eerst was er Mon Amie in Luik wat heel leuk en gezellig was en ook men vriendin was terug van de partij, zij stond naast mij met hamsters en Gerbils.
Je had de katten moeten zien kijken, zeker de kittens die zaten gewoon te likkebaarden wat dan weer mooie foto's op leverden voor de mensen.
We hebben hele leuke reacties gehad en natuurlijk stal Macgyver weer de show boven op de bench.
Op 18 oktober ben ik dan weer naar Eindhoven geweest samen met mijn zoon. Daar hebben we samen met Karin het Felinotechnisch Symposium bezocht met als thema gezondheid en gedrag in een cattery, dat werd georganiseerd door Royal canin en verschillende professoren kwamen er praten.
Achteraf kon je zelf ook vragen stellen.
Je betaalde hiervoor 60€, maar het was het zeker waard, de Royal Canin Encyclopedie kreeg je erbij, volgend jaar doen we dat beslist nog eens over.
22 oktober

Op 14 november kunnen de gene die het willen kennis maken met de pixiebob in Hasselt.
Dat gaat door bij Martens tuin en decor kattenshow 2009. Op dierenhappening in de grenslandhallen kan je ook terecht op 27, 28 en 29 november om dit unieke ras te leren kennen.
Dus allen naar Hasselt zodat je zelf kan zien hoe lief en zachtaardig deze dieren zijn.
Zoals ik reeds eerder vermelde in mijn dagboek is TV 1 in Mei komen filmen dit gaat uitgezonden worden eind 2009, of begin 2010.
De juiste datum laat ik jullie nog weten.
Al degene die bij mij hun kitten gekocht hebben kunnen haar binnenkort bewonderen op TV 1, Ik ben hier uiteraard best fier op en hoop ook dat deze dieren daardoor meer bekendheid krijgen.
Dus lieve mensen tot binnenkort in Hasselt.
Vandaag is ook Nanda Grundmann op bezoek geweest met Makena. Ze is bijna zo groot als haar moeder Menetoh.en lijkt helemaal op Maiky maar dan zonder staart.
Ze speelde met haar zusjes alsof ze nooit was weg geweest. Geen geblaas of gegrom. Zelfs Pukkie kreeg een neusje van haar, zo lief.
Ze heeft heel het huis terug verkend en ik heb haar heerlijk kunnen knuffelen. Dank je wel Nanda we vonden het heel gezellig en Leuk om je terug te zien, dat moeten we gauw nog eens overdoen
23 oktober.

Vandaag is bij Reingh baarmoeder en eierstokken verwijderd.
De operatie is uitgevoerd door Nele Steegen in Borgloon en alles is goed verlopen, ook heeft ze me uitgelegd wat er allemaal fout was en getoond waar de gebreken zaten.
Drie weken geleden was ze nog zwanger en hadden we duidelijk twee kittens gezien en verleden week merkte ik dat er iets goed fout was, een echo wees uit dat de kittens terug waren opgenomen door haar lichaam daar was ik best verdrietig om. Het zou het eerste nestje worden voor haar hier in België en van Macgyver was ik nu ook zeker dat hij vruchtbaar was maar het heeft niet mogen zijn.
Natuurlijk wou ik weten wat er fout was gelopen en daarom werd besloten om een scan te laten nemen in de dierenkliniek in Hasselt, om zeker te zijn wat er mis was met Reingh haar baarmoeder. Nele was zo vriendelijk om te rijden, mijn dank daarvoor.
Op de scan was duidelijk dat er mukus zat wat wij verstaan onder slijm en ook kisten en is er vandaag overgegaan naar een operatie.
Ik had tegen Nele gezegd om alles te verwijderen als ook maar iets was wat op termijn problemen zou kunnen geven.
Ze zal dan wel nooit kittens krijgen maar ze word wel terug gezond en dat is het voornaamste.
Volgend jaar kan ze mee moederen over de anderen hun kittens net zoals ze dat met de vorige twee nestjes gedaan heeft van Mona Lisa en Menetoh.
Ik vind het heel jammer hoe alles gelopen is, ze zou een goede moeder geweest zijn voor haar kittens.
Dit kitten blijft in ons fok program en in januari als Perla krols word  mag zij gaan spelen met Macgyver.
pixiebob.be of pixiebobdreams.be
0032485911874
Terug naar de inhoud